Mary 2 - 15. kapitola

Mary 2
15. kapitola

Každý z týmu se dal do shánění spojenců, někteří vyhledali staré známé a přátele, ti je buď s radostí uvítali, nebo s nimi rovnou vyrazili dveře, zaleží jak u koho. Trvalo několik dní, než sehnali nějaké nové spolubojovníky, ale rozhodně to byla velmi prazvláštní skupina skládající se z bytostí dobra i zla, tedy spíš toho zla.
Lukas obtelefonoval pár starých známých z upířího světa, kteří byli natolik šílení, aby se připojili na stranu dobra. Snažil se jich sehnat víc, ale dost jich odmítlo se postavit proti zlu, přece jen upíři jsou bytosti temnoty.
Marcus se změnil do vlčí podoby a pobíhal po okolí. Na nejvyšších kopcích všech světových stran zavyl, co mu hrdlo stačilo, a po pár dnech se vrátil s několika vlkodlaky, kteří na jeho volání přišli.
Bakchus to měl ze všech asi nejsnazší, prostě jen povolal ze své říše své věrné kněžky, tedy Bakchantky, které mají obrovskou sílu a umí podmaňovat muže na dálku. Obvykle to využívají na oslavách svého boha, tedy bakchanáliích, při kterých se konají velké orgie a dost mužů je při nich obětována jejich bohu, Bakchantky je roztrhají na kusy a krev stříká na všechny strany.
Selek vyrazil do města a poptal se mezi známými démony, kteří pobývají na zemi. Někteří ho skutečně moc nadšeně neviděli, o Selekovi je totiž známo, že před mnoho lety zradil Lucifera a přidal se na stranu dobra a k Mary. Takže nakonec sehnal jen několik nižších démonů, kteří jsou schopni naprosto všeho, obvykle jsou využíváni jako nájemní vrazi.
Raniel to měl asi nejtěžší, i když si to původně nemyslel. Snažil se zavolat anděly, jenže ti ho asi neslyšely, protože na jeho volání vůbec nereagovaly. Byl z toho hodně smutný a doufal, že ho snad nezavrhly.
Lilith vyrazila rovnou do pekla a sháněla spojence tam, ale nakonec se vracela s nepořízenou, taky z toho byla podrážděna, protože ji obvykle démoni vyhledávali. Takže na základnu se vrátila jen s Asmodeem a několika dalšími nižšími démony, kterým je tak nějak jedno, na které straně bojují.
Mary nejdřív nevěděla, na koho se má obrátit ona, všechny své přátele má v týmu a za svůj předlouhý život si nadělala spíš nepřátele než přátele. Nakonec si vzpomněla na starého přítele, a tak se přenesla do Valhaly, kde jí uvítaly její sestry Valkýry a samozřejmě jejich bůh Thór. Ten hned souhlasil, že se k nim v boji připojí, a tak se Mary vracela na základnu s velkou radostí.
Mary po svém návratu z Valhaly zjistila, že základna se velmi pěkně zaplnila, tedy spíše až přeplnila. Nebylo takřka kam se hnout, abyste náhodou na někoho nešlápli. Ale stejně z toho měla radost, alespoň nejsou na všechno sami.
Svolala poradu, takže se její tým snažil protlačit přes nižší démony, ale nakonec se k ní dostali a utvořili kolem Mary malý kroužek.
"Tak koho tady máme?" promluvila Mary jako první a sedla si za stůl. Vzala si papír a tužku a dělala si seznam.
"Několik upírů, vlkodlaků a vlčích démonů se přidalo na naší stranu, ale dost se jich připojilo ke Zlu nebo se prý boje vůbec nezúčastní." hlásil Marcus s Lukasem za zády. Mary na to jen kývla.
"Vidím, že si Bakchus přivedl své kněžky, ale žádné bakchanálie se zde konat nebudou, rozumíš?" řekla Mary a všichni chlapy v místnosti zpozorněli.
"Samo sebou, nic se tady konat nebude, už jsem jim to přikázal." odpověděl Bakchus a od některých démonů se ozvalo zklamané zavrčení.
"Já s Lilith sehnal nižší démony, nemají sice moc a nejsou moc chytří, ale jsou schopní v boji a odborníci na zabíjení." pronesl Selek pyšně.
"Přesně tak a ještě k tomu se k nám přidal Asmodeus, ale jiní démoni odmítli." řekla Lilith a Asmodeus se protlačil mezi nižšími démony, takže stanul čelem Mary a Adrianě, ta jen ztěžka polkla.
.
"Asmodeus." zašeptala Adriana a netvářila se moc šťastně, že ho vidí.
"Adriano, slova nemohou vyjádřit radost, kterou mám z našeho shledání a vědomí, že budeme v boji bojovat bok po boku. Sice jsem původně doufal, že se ty připojíš ke zlu, ale život je změna, tak proč nevyzkoušet něco nového." pronesl Asmodeus s úsměvem na rtech.
Adriana si ho nejistě prohlížela a nevěděla, co má dělat, ale nakonec se uklidnila.
"Asmodee, ty jí nech na pokoji." řekla Mary a zpražila ho pohledem, pak se otočila k Adrianě. "V pohodě?" zeptala se starostlivě.
"Jo, jen mi to přijde trochu nezvyklé. Ještě před nedávnem jsme spolu bojovali proti sobě a nyní jsou z nás spojenci." řekla Adriana.
"Pro mě to bylo ze začátku taky trochu divně, ale na to si zvykneš." snažil se jí utěšit Raniel.
"Asi jo, nic jiného mi ani nezbude." odpověděla Adriana a šla si sednout nedaleko Mary.
.
"Takže můžeme pokračovat. O tom, že se k nám tady Asmodeus přidá, jsem byla docela přesvědčena, ještě aby ne, když je to syn Lilith a Adama. Ale divím se, že si ho Lucifer nepojistil. Asmodeus je přece vévoda pekla a jedním z nejmocnějších démonů vůbec." řekla Mary a zamyslela se.
"A co Azazel a Belial? Mluvila si s nimi, Lilith?" dodala po chvilce ticha.
"Ano, mluvila, ale Azazel je jedním ze čtyř princů pekla, takže zachová věrnost novému Zlu a Belial se prý bitvy vůbec nezúčastní. Nesouhlasí s Luciferem jako novým Zlem, ale nemůže spolupracovat s Bohem," řekla Lilith.
"Proč?" podivila se Mary.
"To on vedl vzpouru andělů, když byl Lucifer svržen a za trest byli všichni vzbouřenci svrženi." vysvětlil honem Raniel a Lilith přikyvovala.
"Aha, to jsem si neuvědomila. A co ty Ranieli, koho jsi přivedl ty?" ptala se Mary, ale nějak nevědomky tušila jeho odpověď.
"Nikoho." přiznal zahanbeně. "Andělé mě asi neslyší." dodal smutně a bylo vidět, že je dost nesvůj, poprvé totiž neměl za zády nebeskou armádu.
.
"To určitě! Ti zmetci tě jen ignorují!" odsekla nasupeně Mary. Někteří démoni před ní raději několik kroků couvli.
"Ezechieli!!!" zakřičela z ničeho nic Mary, až se skoro všichni přítomní lekli a trhli sebou.
"Ezechieli, ty hajzle, okamžitě se ukaž!" zakřičela znovu, ale žádné odpovědí se nedočkala.
"To je neuvěřitelný! Ten andělskej zmetek mě ignoruje." řekla až nevěřícně.
"Fajn, zkusím to jinak. Joshuo!! Joshuo!!" zakřičela zase Mary.
Náhle se místnost zaplnila bílou září a v ní se objevil anděl Joshua, ten, který hovoří s Bohem. Démoni předním couvli a tísnili se u stěn.
"Přeješ si, Mary?" zeptal se Joshua téměř sladce.
"To si snad děláš prdel! Proč Raniela i mě ignorujete?!" křikla na něho.
"Serafíni rozhodli, že s tebou nechtějí mít nic společného a Raniel zradil nebe, takže ho zapudili." sdělil Joshua klidným hlasem.
"Cože?" vyhrkla Mary a Raniel se nezmohl na slovo, byl v šoku. Tohle je odměna za jeho věrné služby?
"Jak zradil nebe?" zeptala se Mary o trochu klidněji.
"Přidal se k tobě." pravil Joshua.
"To nemyslíte vážně! Vy děláte jako bych byla nějaký nepřítel nebe." řekla nechápavě a nemohla tomu uvěřit.
"Přesně za to tě Serafíni považují a my jejich názor sdílíme." řekl Joshua.
"To snad nemyslíte vážně?!" vykřikla Lilith.
"Vždyť je to vaše Bohyně!" dodal rozčíleně Bakchus.
Joshua si oba změřil pohledem a bylo vidět, že je považuje za něco méněcenného.
"Jak se opovažuješ mluvit v mé přítomnosti, Nečistá?!" řekl k Lilith, ta jen nevěřícně vykoulila oči.
"Nečistá? Proč? Za to, že jsem se nepodvolila Adamovi a nebyla jeho poslušná ženuška jako ta vaše Eva. Mě jste vyhnali, ale nakonec to byla ona, kdo zapříčinil vyhazov lidí z Ráje. To ona by měla být Nečistá, ne já." odsekla Lilith a už se na Joshuu nepodívala.
Ten jí ignoroval a podíval se na Bakcha.
"Možná, že je vaše Bohyně, ale naše není!" pronesl Joshua.
Bakchus se chtěl okamžitě na něho vrhnout, ale Mary ho zadržela, ale bylo vidět, že se jen stěží přemáhá.
"Fajn, nemusíte mě považovat za Bohyni, ale nyní je důležitější něco jiného. Válka s Peklem je na spadnutí, tak se tě Joshuo ptám: Přidáte se k nám?" řekla Mary co nejklidněji.
"Ne, nepřidáme. Není to naše věc." odpověděl jí a zmizel z bílé záři.
Všichni se na místo, kde Joshua ještě před okamžikem stál, nevěřícně koukali a uvažovali, zda se nepřeslechli.
.
Mary se vzpamatovala jako první a povzdechla si. Nyní už věděla, že k vítězství nad Zlem a pekelnými démony jim může pomoci jedině zázrak.
"Takže jsme v tom sami, ti nebeští zmetci nás v tom nechali. Je nás docela málo a Peklo má převahu, ale můžeme ještě vyhrát, jen musíme pořádně promyslet strategii."
Démoni šli s Lukasem, Marcusem a Selekem trénovat boj a Mary, Lilith, Bakchus, Raniel, Adriana a Asmodeus probírali bitvu a možné situace, které by v ní mohly nastat.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kreslím lebku

Dopis z Bradavic (+ úvodní esej)

Kytička haiku o lásce