Nepečené cukroví na poslední chvíli
Ještě nemáte
upečené cukroví? Žádný problém, klidně můžete udělat několik druhů nepečeného a
máte klid. Dnes tu pro vás mám v nabídce „Banánové koule“, „Rafaelo“,
„Kokosové hříbky“ a „Datlové chuťovky“. Nebojte, postupy
jsou jednoduché, takže všechno uděláme hezky pohromadě.
Banánové koule
Co potřebujeme:
banán
piškoty
Postup:
- Rozpusťte si
čokoládu na mírném ohni, aby se nepřevařila. Můžete ve vodní lázni nebo
s přidáním trochy Omegy.
- Banán si
nakrájejte na plátky asi 0,5 cm široké. Mezi dva piškoty přijde plátek banánu,
mírně stlačíme a obalíme v čokoládě. Položíme na tác či talíř na bok
(tolik se neškube pištot) a necháme utuhnout.
Poznámka:
- Ideální je
nechat odležet přes noc, piškoty krásně změknou a banánové koule se doslova
„vypijí“.
Rafaelo
Co potřebujeme:
200 g zahuštěného
slazeného kondenzovaného mléka
200 – 250 g
strouhaného kokosu
mandle (počet
podle kousků rafaela)
kokos na obalení
Postup:
- Do misky si
nalijeme zahuštěné slazené kondenzované mléko, přisypeme kokos a stěrkou
mícháme, aby vznikla hustší, trochu mazlavá hmota. Kokos přidáváme podle
potřeby. Necháme asi 1 hodinu utuhnout v lednici.
- Do kastrůlku si
nasypeme mandle, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vypneme a necháme asi
10 minut stát. Pak oloupeme slupky.
- Lžičkou (nebo
prsty) oddělíme kousek ztuhlé hmoty, dovnitř vsuneme mandli a vytvarujeme
kuličku. Obalíme v kokosu a máme hotovo.
Kokosové hříbky
Pokud budete dělat
rafaela, tak si udělejte o trochu více hmoty z kondenzovaného mléka a
kokosu. Z části vytvořte rafaela a s druhé části udělejte kokosové
hříbky. A budete mít dva druhy cukroví najednou.
Co potřebujeme:
Postup:
Co potřebujeme:
200 g zahuštěného
slazeného kondenzovaného mléka
200 – 250 g
strouhaného kokosu
rozpuštěnou
čokoládu
Postup:
- Do misky si
nalijeme zahuštěné slazené kondenzované mléko, přisypeme kokos a stěrkou
mícháme, aby vznikla hustší, trochu mazlavá hmota. Kokos přidáváme podle
potřeby. Necháme asi 1 hodinu utuhnout v lednici.
- Rozpustíme si
čokoládu na mírném ohni, aby se nepřevařila. Můžete ve vodní lázni nebo s
přidáním trochy Omegy.
- Lžičkou (nebo
prsty) oddělíme kousek ztuhlé hmoty, vytvarujeme zakulacený váleček, spodek
mírně zploštíme a druhou stranou namočíme do rozpuštěné čokolády. Uděláme
takovou čepičku. Dáme na talířek a necháme do druhého dne zaschnout.
Datlové chuťovky
Co potřebujeme:
datle (podle počtu
kousků)
mandle (podle
počtu kousků)
rozpuštěnou
čokoládu
Postup:
- Do kastrůlku si
nasypeme mandle, zalijeme vodou a přivedeme k varu. Vypneme a necháme asi 10
minut stát. Pak oloupeme slupky.
- Rozpustíme si
čokoládu na mírném ohni, aby se nepřevařila. Můžete ve vodní lázni nebo s
přidáním trochy Omegy.
- Datle nařízneme
po délce a vypeckujeme, do každé dáme jednu mandli a otvor uzavřeme. Obalíme
v rozpuštěné čokoládě a dáme na talířek utuhnout. Hotovo.
Komentáře
Okomentovat