Vlčí jámy a Zlé nivky

V jedné soutěži na Hogwarts.cz bylo za úkol sepsat dvě drabble, kde by se objasnil vznik názvů Vlčí jámy a Zlé nivky. (mapa, kde se místa nacházejí... popřípadě na konci) Někdy se na mapách vážně dají najít zajímavé názvy, až člověka napadá, kde se ty názvy vzaly.

     Traduje se, že se v lese usídlila početná smečka vlků, která zahubila každého, kdo vkročil do okolí. Les se stal zlým místem a lidé pracující na nedalekém poli slýchávali děsivé vytí, při kterém vstávaly vlasy na hlavě. Jednou se k lesu zaběhl malý chlapec, který si hrál s kamarády na bandity. A to se mu stalo osudným, ráno se u lesa našlo jeho roztrhané tělo. Lidé se rozhodli konat, vzali zbraně a vyrazili do lesa. Lov to byl nelítostný, ale nakonec se podařilo všechny vlky zabít. Vykopali jámy, kam těla naházeli, a od té doby se místu říká Vlčí jámy.

     Zlé nivky jsou pole a louky, kde se slétávali čarodějnice a konali se zde sabaty. Prý tu hořeli ohně, prováděly se temné obřady, sexuální orgie a krev byla uctívána jako velké božstvo. Místní lidé tomu věřili a po setmění by je sem nikdo nedostal, protože to bylo zlým místem. Ovšem velkou záhadou bylo, že toto místo bylo neúrodné a rostly tu jen kopřivy, bodláčí a pampelišky. Údajně se zde ztratilo několik lidí a krajem se šířil strach z neznámého a pověr. Kde byla pravda, to už se dnes nedozvíme, ale po generace se tvrdilo, že Zlé nivky jsou místem temnoty.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kytička haiku o lásce

Kreslím lebku

Václav Lucemburský - trubadúrská poezie