Inspirace pro psavce

Zdravím všechny, kteří sem zavítají. V poslední době jsem si oblíbila různé citáty, které dokáží inspirovat či motivovat k činnostem, a abych tento blog zase rozjela, tak je sem budu čas od času dávat. Někdy prostě si prostě potřebuji přečíst pár inspirativních řádků, aby mě nakoply a já zase začala tvořit.
Citáty si už pár měsíců zapisuji do sešitu či diáře, hledám je různě na internetu, tak zdroje, odkud je mám, už asi nedohledám. I když mnohdy jde o známé citáty, které jsou na mnohých místech.

Tentokrát bude téma psaní, takže proč se od známých osobností nedozvědět, že i oni mají někdy problémy s kterými je potřeba se poprat či nějaké ty rady. :-) Sednout si a odhodlat se k psaní je někdy to nejtěžší.

"Talent je při psaní užitečný, ale odvaha je absolutně nezbytná."
- Jessamyn West -

"Psaní je těžké pro každého z nás... Třeba uhlí je ale těžší. Myslíte, že horníci postávají celý den okolo a mluví o tom, jak těžké je těžit uhlí? Nepostávají. Prostě kopou."
- Cheryl Strayed -

"Nevzdávejte to. Je snadné to během prvních deseti let vzdát. Nikoho nezajímá, jestli píšete nebo ne, a psát, když to nikoho nezajímá, je velice těžké. Nikdo vás nevyhodí z práce, když nepíšete, a většinou vás ani nikdo neocení, když píšete. Ale nevzdávejte to."
- Andre Dubus II. -

"Psát o spisovatelském bloku je lepší, než nepsat vůbec."
- Charles Bukowski -

"Co se týče umělecké práce, myslím, že člověk pozná, jestli ji má dělat nebo ne, protože bez ní buďto nemůže žít nebo může."
- Marjane Satrapi -

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kapka vody ve verších

Dopis z Bradavic (+ úvodní esej)

Tvořím náušnice