Diářování - prosinec

Vánoční čas je tady! Ať žijí světýlka, nazdobené stromky, horký čaj a svíčky! Přesně v tomto duchu se ponese poslední měsíc v mém kroužkové „bullet journal“. Na nový rok mám už připravený sešit s tvrdými deskami bez linek, který je zatím prázdný, ale během prosince se do něj pustím a řádně si jej vyzdobím. Mé heslo zní: „Malůvky, samolepky a washi pásky do diáře patří!

     Úvodní stranu na měsíc Prosinec zdobí sněhová koule (vím, že je šišatá) a vločky. Na druhou stranu jsem si vytiskla jednoduché zimní omalovánky, které si chci během prosince vybarvit a nazdobit.


     Měsíční přehled vypadá stejně jako obvykle, tahle tabulka mi prostě vyhovuje a nedám na ni dopustit. Zde si zapisuji hlavně poštu - odeslané a přijaté pohlednice (nejen Postcrossing) a dopisy, objednávky, ale také významné události, jako je např. výlet do Prahy za Narciskou. :-) Ještě budu během měsíce trochu dozdobovat.

Citát na tento měsíc je od Charlese Dickense:
Budu slavit Vánoce ve svém srdci a snažit se je tam udržet celý rok.


     Pořád jsem přemýšlela, jak vyřešit týdenní diář. Minulý měsíc jsem zkusila mít vždy jeden týden na jednu stranu, ale občas se mi stávalo, že mi tam zbývalo moc prázdného místa. Prostě jsem zvyklá si zapisovat si jen nejdůležitější úkoly, a ty běžné, jako praní prádla, mytí nádobí, úklid..., které dělám pravidelně, si nepíšu (přiznejme si, nikdo jiný je stejně za mě neudělá).
     Prohlížela jsem si Pinterest a hledala inspiraci, až jsem náhodou narazila na tento systém týdenních přehledů na dvoustranu. No, vlastně jde o měsíční přehled, ale zatím mi to vyhovuje. Místo na úkoly tu mám, tak v tom budu pokračovat.
     Mým nedokonalým kreslením jsem se pokusila o skříňky, na kterých jsou knihu, kam si budu psát, co jsem v tom týdnu přečetla. Mám to hezky pohromadě, tak uvidím, jak mi to bude vyhovovat.


     Zatím poslední dvě strany jsou věnované přehledu pravidelných činností (v angličtině tomu říkají „tracker“), ale já angličtinu moc nemusím, takže to nazývám měsíc činností v barvách. :-D
     A na druhé straně je můj pokus o adventní kalendář. Vím, že teď vypadá divně, a není dokončený, protože místo koleček budu den po dni lepit ozdoby s čísly, tak jako je už nalepená první ozdoba. Nahoře ta zelená ruka patří postavě Grinch, ten film prostě miluju. :-)

     No, přiznávám, že kreslit neumím a ty malůvky vypadají jako od pětiletého dítěte (nejspíš by to zvládlo lépe), ale snažila jsem se. Vlastně mě „doodles“, což jsou malůvky, dost baví. ;-)


     Kromě kreslení a vyseknutých vloček, jsem na diář také použila samolepky z e-shopu Lipnisi.cz, který jsem objevila nedávno a moc jsem si jej oblíbila. Ty jejich samolepky jsou úžasné. Zrovna v pondělí mi přišel balíček s objednávkou, kde byly hlavně prosincové a vánoční samolepky, ale nechyběla ani slečna s knihou, poštou a u počítače.
     Zajímavé vzory, rozkošné samolepky a rychlé dodání. Rozhodně jsem u nich neobjednávala naposledy, už plánuji, co si pořídím na leden. Ano, jsem samolepkový blázen, který se jednou ulepí k smrti. :-D




     Tím bych tohle díářování asi ukončila, během prosince bych chtěl ještě se sepsat něco o „bullet journal“ a také nějaké vánoční plánování, které budu ještě přidělávat.

Komentáře

  1. Moc pěkné :) Já jsem v listopadu s BuJo začala, ale zjistila jsem, že na to vůbec nemám čas. Prosinec se blíží a já stále nemám nic připravené. Listopad jsem dodělávala v průběhu a některé věci dost odflákla. Tohle se mi moc líbí, ty malůvky jsou kouzelné. Já doufám, že se co nejdřív dostanu k tomu svému. Beru to spíše jako zkoušku, jak nám to spolu bude klapat, ale je pravda, že když už si k tomu sednu, nemůžu se odtrhnout :) Já teda musím mít 1 týden na dvou stranách a moc nepoužívám ten měsíční přehled (ale asi si ho vytvořím a budu si tam plánovat příspěvky na blog atd.).

    Díky moc za inspiraci <3
    Katka (jsemkatka.wordpress.com)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky, s tvým BuJo přeji hodně štěstí, ať tě to pořádně chytne. A to, že občas nemáš čas ho tvořit, tak to neřeš. Třeba já jsem měla celé léto krizi, takže jsem si vždy vytvořila jen místo na psaní úkolů a činností, nijak jsem nezdobila.
      A jako inspiraci můžeš juknout na blog https://misavsalku.wordpress.com/blog/, tam zkouší minimalistický styl, což je téměř bez zdobení. Rychlé, jednoduché a nezabere to toli času. :-)

      Vymazat
  2. Panečku, docela mne překvapilo, že máš celý prosinec rozhozený na jednu dvoustránku. Moje dvoustránka mi tak akorát vystačí na jeden týden. :D
    Jinak děkuji za dárky - samolepky jsou již přilepeny ke stránce BuJo jako adventní kalendář.
    Tu holku upíjející z hrnku na úvodní stránce měsíce jsi malovala ty?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zatím tenhle systém zkouším, ale vyhhovuje mi. Někdo si píše víc poznámek a úkolů, já jen to nejdůležitěší. Ovšem na poznámky mám sešit vedle, jak si píšu nápady a myšlenky.
      Jsem ráda, že se samolepky líbí. :-) A holka s hrnkem jsou vytisknuté omalovánky, během prosince je vybarvím.

      Vymazat
    2. Asi bys mi tu omalovánku nepřeposlala, že... :D

      Vymazat

Okomentovat

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kapka vody ve verších

Dopis z Bradavic (+ úvodní esej)

Tvořím náušnice