Mojito limonáda

Je sice konec června, ale letní teploty mě zahřívají, až to není hezké. Naštěstí existuje hned několik variant, jak se příjemně ochladit. A dát si, něco osvěžujícího a studeného k pití, je skvělá volba. I když já osobně v horku alkohol vůbec nepiji, takže volím "dětskou" verzi bez alkoholu. Hlavně postup musí být jednoduchý, abych v kuchyni netrávila zbytečně moc času. :-D


Mojito limonáda

Na internetu najdete spoustu receptů, někdo tam dává sodu, jiný jen citrón, nebo zase jen limetku.... variant je nespočet, takže fantazii se meze nekladou. :-) Jak jsem říkala, já mám limonádu bez alkoholu, ale myslím, že do mojita patří bílý rum.

Potřebujeme:
- mátu
- limetku
- citrón
- kostky ledu
- tonic
- perlivou vodu
- trochu cukru (podle chuti)

Postup:
Tak tady je to velmi jednoduché. Do nádoby, ve které děláme mojito limonádu nandáme listy máty, trochu cukru, plátky (nebo poloviny plátků) limetky a citrónu. Pak přidáme kostky ledu a vše zalijeme půl na půl tonicem a perlivou vodou. Nakonec něčím zamícháme a můžeme podávat.

Poznámka:
Množství neudávám, dělám limonádu od oka a podle toho, na co mám chuť. Navíc zaleží do jaké nádoby se to dělá.

Varianta jen s citrónem bez limetky


Melounovo-meruňková mojito limonáda


Potřebujeme:
- mojito limonádu (postup nahoře)
- vychlazený meloun
- meruňky
- perlivou vodu
- kostky ledu

Postup:
- Vykrajíme meloun a zbavíme jej pecek, kousky nandáme do mixéru. Poté vypeckujeme meruňky a půlky meruněk dáme do mixéru k melounu. Nakonec nalijeme trochu perlivé vody a rozmixujeme.

- Do sklenice nandáme kostky ledu, do poloviny nalijeme rozmixované ovoce a zbytek sklenice dolijeme připravenou mojito limonádou. A můžeme podávat.

Poznámka:
- V této ovocné verzi limonády úplně vynechávám cukr, protože ovoce je sladké dostatečně.

- Sklenici lze ozdobit plátkem limetky nebo citrónu.

- Nahoře na fotce je ještě melounová mojito limonáda, ovšem postup je stejný, jen v mixéru rozmixujete jen kousky melounu s vodu.


Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kytička haiku o lásce

Kreslím lebku

Václav Lucemburský - trubadúrská poezie