Nezkrotná lady - Denise Lynn

 Romantiky není nikdy dost... :-)
 

     Skotský král David si nechal zavolat lorda Elrika z Roulu, který vede jeho legendární Vlky. Má za úkol přivést zpátky vzpurnou lady Avelyn z Brandru, která utekla od svého otce, aby se nestala třetí manželkou starého lorda Bolka. Její nalezení netrvá dlouho, i když Avelyn se snažila a dostala se až do Anglie. Elrik se svými muži ji ale našel a odvezl ke králi Davidovi. Tady by příběh mohl končit tím, že si vzala nevrlého starce, jenže to by Avelyn nesměla být krásná a impulsivní, což Elrika velmi přitahuje. Navíc král David nevěří jejímu otci, takže se sám rozhodne, že jí najde vhodného manžela. A tím je samozřejmě Elrik. Svatba je následující den a Elrik hned na to odjíždí pryč, aby dobil staré rodinné sídlo. Avelyn se ovšem nenechá tak snadno odbýt, a tak svého manžela neuposlechne a sleduje, jenže tím všechno jen zkomplikuje. V pozadí děje se totiž ukrývá nebezpečí, Avelyn se někdo už dvakrát pokusil zabít. Ale kdo by po téhle dívce mohl jít? Dokáže ji Elrik ochránit, i když si to ona nepřeje? A najdou k sobě cestu, nebo jejich manželství skončí nezdarem?
 
     Je to „Harlekýnka“, takže nikdo nemůže očekávat propracovaný děj, ale určité napětí tam je. Někdo vážně usiluje Avelyn o život, ale ta to nechce vidět, protože má o sobě nízké mínění. Jako nemanželské dítě vyrůstala s matkou v malé vesnici ve velmi chudých poměrech, protože lord Brandr vyhodil těhotnou služku a dál se o ni nestaral. Ale po matčině smrti se najednou objevil a odvezl Avelyn na svůj hrad, kde se stala nedobrovolným hostem. Je to jen žena, takže patří svému otci, který s ní může nakládat podle své libosti. Ale co sleduje dohodnutým manželstvím se starým lordem Bolkem. Jenže Avelyn se nehodlá jen tak vzdát a uprchla. Chce si svůj osud určit sama. Což se jí vlastně splní, protože po setkání s lordem Elrikem je k němu přitahována. Elrik je rytíř zocelený v mnoha bitvách, navíc patří k Vlkům, legendární skupině vojáků krále Davida, takže se ho obvykle všichni bojí. Tak proč z něj Avelyn nemá strach? Vlastně se s ním cítí v bezpečí, ale jaký bude manžel?
 
     Jedná se o lehkou romantiku, ale je tam pár zajímavých detailů, které mi udělaly radost. Sbližování dvou hlavních postav je někdy úsměvné, ale příjemně pobaví. Je to oddychovka, která se příjemně čte a krásně se u ní čtenářky odpočinou. Prostě pohodová kniha, která sice nemusí každému vyhovovat, ale já mám ráda tyhle jednoduché romance.
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Dopis z Bradavic (+ úvodní esej)

Kreslím lebku

Kytička haiku o lásce