Zojra z rodu Draků - 2. kapitola

Zojra z rodu Draků
2. kapitola - Osud

Karov skutečně přijal Zojru za svou dceru a dědičku, jak slíbil Adamovi. Po té co byl Vlad zavražděn, musel svou novou dceru ochránit. Nikdo nesměl mít podezření, že není jeho. Proto svým poddaným oznámil, že Zojra je jeho nemanželská dcera. Její matka zemřela při porodu, a proto ji bude vychovávat ve svém městě. Všichni to uznali, a respektovali jeho rozhodnutí.

Karov chtěl znát Zojřin osud, proto zašel k cikánské vědmě. Ta si vzala peníze, zatřepala hrstkou malých kůstek a vhodila je na stůl. Pronesla nějaké zaklínadlo a dlaní promíchala kůstky. Zírala na ně, zamával rukama a vykřikla jako v tranzu:
"Bože!! Vidím krev. Spoustu krve. Zem bude nasáklá krví. Ta dívka je dědic Vladova odkazu. Bude vraždit a porážet Turky. Ti se před ní budou chvět hrůzou a prchat. Ona skutečně může dokázat osvobodit Karpaty a Valašsko od Tureckých útoků. Ale, ne. Vidím Vampýra. Ona se s ním spojí a stane se zatracencem. Pak bude vraždit všechny i svůj lid. Nikdo ji nezastaví, bude nesmrtelná…" Vědma se probrala z tranzu a pohlédla na Karova: "Musíš jí zabít, dokud to jde!! Ona přinese všem jen zkázu a smrt!!"
Karov pohladil malou Zojru a řekl vědmě: "Ne! Nezabiju jí. Ona je teď jen nevinné dítě. Ještě nic nespáchala. Vychovám ji tak, že se nikdy nenaučí bojovat. Bude to mladá a vznešená lady. Nikdy se z ní nestane vraždící bestie. Změním její osud!" A jak řekl, tak i učinil.

Ze Zojry vyrostla nádherná mladá lady, která nosila nádherné šaty a měla nejvybranější chování hodné dámy. Poddaní ji milovali. Celé město žilo v podstatě v klidu, ale vše se jednoho dne mělo změnit.
Od smrti Vlada uplynulo již 17 let a turecká expanze znovu pokračovala. Nebyl nikdo, kdo je mohl zastavit. Nebo snad ano?

POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ…

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kreslím lebku

Kytička haiku o lásce

Dopis z Bradavic (+ úvodní esej)