Mary - 5. kapitola

MARY
5. kapitola

Ezechiel se objevil vedle Mary a zeptal se jí: "Co potřebuješ?"
Mary na něho zakřičí: "Pravdu! Ty pokrytecký hajzle!" a dá mu pěstí. Ezechiel zařve bolestí a chytí se za nos.
V tom do pokoje vběhne Raniel se Selekem s otázkou: "Co se stalo?" Selek si povšimne, že Ezechiel krvácí z nosu a začne se smát.
Mary ho ale umlčí mávnutím ruky a říká: "Už vím, proč jsem padla! Ale musím se dozvědět víc a Ezechiel zná pravdu. Takže ty Ranieli a Seleku odejděte!" Selek už cupitá pryč, ale Raniel se zastaví ve dveřích a podívá se na Mary. Chystá se něco říct, ale Mary ho umlčí slovy: "Ranieli, měls pravdu, že jsem ti kdysi neřekla celou pravdu a nemohu ti jí říci ani teď. Je mi to líto, ale jdi pryč!" On tedy odejde.

Mary se otočí k Ezechielovi a zeptá se ho laskavím hlasem: "Řekneš mi pravdu, Ezi?"
Ezechiel si upravuje nos a zjišťuje, že je zlomený. "No, jak je vidět, naše velká bojovnice Mary je zpět. A co vlastně chceš vědět? Ano, Lucifer tě miloval…"
Mary ho přeruší: "Co je Rukopis Rohatého boha? Zní mi to povědomě."
Ezechiel si odkašlal: "To je spis, který údajně napsal sám Ďábel…"
Mary mu opět skočila do řeči: "Ďábel? To jako Lucifer?"
"Ne, máš v tom zmatek, stejně jako celý tenhle dnešní svět. Lucifer je anděl, patří mezi Serafíny. To je nejvyšší vrstva andělů. Bůh ho miloval, ale Lucifer ho zradil, protože odmítl pokleknout před lidmi, proto byl svržen do pekla. Peklo je v podstatě vězení, které je rozděleno na různé vrstvy a části. Lucifer není vládcem pekla, jak si všichni myslí. Objevil jen jeho část. Ve zbytku jsou uvězněni prastaří démoni a údajně i Satan, který je Bůh zla. V historii lidstva měl různá jména, například Ďábel, Satan, Princ temnoty, Malý Roh, Dionýsos, Bakchus a jiné. To on je skutečný protiklad a nepřítel Boha. Lidé to později v různých překladech zmotali a dnes je v Bibli obrovský zmatek a nepřesnosti."
Mary se ušklíbla: "Takže dneska je ze všeho velký paskvil a lidé věří lžím. Fajn… to je jejich věc, ale co je napsáno v tom Rukopise?"
Ezechiel jí odpoví: "Jen lži. Ale stejně se ten rukopis ztratil kdysi dávno. Kněžky velké Bohyně ho měli střežit, ale neobstáli. Někdo chrám přepadl a zničil. Rukopis zmizel neznámo kam. Nikdo dnes netuší, kde je."
Mary si v duchu říká: "Ale já vím kde je." a usměje se. Poděkuje Ezechielovi a řekne, že je unavená.
Ezechiel na to odpoví: "Ano, máš pravdu, musíš odpočívat. Je toho na tebe příliš. Jdi spát."
Ona poslechne a uloží se opět na lůžko. Sny jí obklopují a po chvíli jí úplně pohltí…

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Dopis z Bradavic (+ úvodní esej)

Kreslím lebku

Kytička haiku o lásce