Mary - 9. kapitola

MARY
9. kapitola

Raniel, Mary, Lukas, Selek a Marcus se připravili na lov Hadího démona. Byli dobře vyzbrojení. Mary měla nože a sekeru, Lukas je upír a má obrovskou sílu, takže jde beze zbraně. Marcus je ve vlčí podobě, Selek si vzal meč, ale i on má nadlidskou sílu a Raniel si v případě nutnosti zbraň vyčaruje. Byla noc, když společně vyrazili. Našli vchod do kanálu a sešplhali dovnitř.
Selek se nadechl a zašklebil se. "Musejí ti démoni sídlit v kanálech? Je tady smrad. To se nedá vydržet!" řekl.
Lukas se pousmál a podíval se po něm. "Tak jim to navrhni. Milý démoni, prosím přestěhujte se. Mě se taky nelíbí se pořád brodit takovými sračkami. Ale co máme dělat? Hadí démoni potřebují teplo a vlhkost."
"Tak ať se usídlí třeba v lázních. To by splnilo ty jejich podmínky a my bysme taky byli spokojení." řekl na to Selek.
Mary se na oba podívala a řekla: "Ticho! Jestli se nemýlím, tak mají vynikající sluch." Pak zase pokračovali v cestě, i když Selek se dál šklebil a vyjadřoval tak svou nechuť k zápachu, který se zde linul ze všech stran. Na některých místech byl skutečně nesnesitelný.

Po chvíli došli k místu, kde se Mary zarazila. "Už tady nejsou krysy. Musíme být blízko. Buďte ve střehu!" řekla svému týmu.
Selek chtěl zase něco vtipného poznamenat, když ho něco udeřilo do hrudi. Náraz byl tak silný, že ho odhodil na stěnu a on se skácel v bezvědomí k zemi. Marcus ve vlčí podobě zavrčel a zakousl se do ocasu obrovského hada, jenže byl taktéž odhozen stranou. Vlk zavyl bolestí a zůstal bez hnutí ležet. Mary s Lukasem se vrhli na Hadího démona a započal boj. Raniel se přenesl k druhé straně hada a chtěl ho překvapit, ale byl obtočen ocasem a škrcen. Lukas se do hada zakousl svými špičáky, které se mu mezitím vysunuly. Odsával démonovi krev a tudíž i životní energii, ale byl přitisknut ke stěně, tak toho musel nechat.
Mary vzala sekeru a oháněla se s ní kolem, až jí podařilo ji zaseknout do démonovy hrudi. Had řval a povolil sevření. Raniel byl volný a zakřičel na Mary: "Zabij ho!!"
V tom okamžiku na sebe Hadí démon vzal lidskou podobu. Byl z něho vysoký, dobře urostlý muž s krátkými černými vlasy. Podíval se na Mary a řekl: "Pokud mě zabiješ, tak se nedozvíš o povstání Rohatého boha!"
Mary, která se už napřahovala k úderu sekerou, se zarazila a dala zbraň dolů. Podívala se démonovi do očí, byly zelené a řekla mu: "Tak mluv, démone!"
Démon její pohled opětoval. "Rohatý bůh se snaží osvobodit a ovládnout svět. Někteří andělé s ním spolupracují. A pokud se nemýlím, tak jen ty ho dokážeš zastavit…" Než to však stačil dopovědět, probodl mu Raniel srdce. Démon zasténal a skácel se k zemi mrtvý.
Mary se podívala po Ranielovi, chtěla něco říct. On jí předběhl a řekl: "Náš úkol zněl: Zabít démona!, a ne se s ním vybavovat."
"Jasně, ale co když říkal pravdu? Já nebudu plnit ničí rozkazy! Ty jsi anděl, tak si je poslouchej, ale mně dej pokoj. Ani bych se nedivila, kdyby do toho spiknutí byli andělé skutečně zapletení. Ti jsou schopní všeho!" rozčílila se Mary.
Raniel zavrtěl hlavou. "Ne, to není možné. Ten démon lhal! Všichni démoni lžou, když jim jde o život. Co máš sakra proti andělům?"
Mary jen zasupěla: "Nic. Co bych proti nim měla!" V mysli si vzpomněla na Michaela, jak jí probodl mečem. Cítila tu bolest ze ztráty své lásky, Lucifera a slibovala andělům pomstu.
Selek, který již procitl, se podíval na Raniela a povídá mu: "Rani, nechci tě zklamat, ale skutečně jsem zprávu o povstání Rohatého boha slyšel. A jestli jsou v tom namočení andělé? Ti přece jsou zapletení do všeho, ne? A kdo je vlastně ten Rohatý bůh?"
Raniel mu pohled vrátil a nejistě řekl: "Nechci to připouštět, ale já nevím. O něm informace nemám." přiznal po pravdě.
Mary, která mezitím ošetřila Marcuse a Lukase, si všechny prohlédla, a pak řekla: "Rohatý bůh je údajně pravý protiklad Boha. Bůh je samo dobro, Rohatý bůh je samo zlo. Údajně snad první zlo, které kdy bylo stvořeno. Má mnoho jmen a prochází celou lidskou historii. Je hodně starý a silný, to vím jistě." Mary se na všechny opět podívala. "Musíme oddělit mýty od skutečnosti, abychom věděli, kdo proti nám stojí." dodala.
Marcus, už v lidské podobě, se pousmál. "Takže se bude studovat!" Selek se na to zašklebil, jako že se mu to nelíbí.
Mary však na to řekla: "Marcus má pravdu. Musíme získat informace. Seleku ty si vezmeš na starost jména Pan a Seth, Lukasi, ty máš Satan a Rohatý bůh. Marcus má Pán Klamu a Loki, Raniel bude mít Hel a Usirev. Já mám Háda, Bakcha a Dionýsa. Musíme se dozvědět, co nejvíce."
Raniel všechny přenesl na základnu a tým se rozešel do svých pokojů.

Mary se zastavila za Ranielem. "Promiň mi mé chování, ale já andělům nevěřím, tedy hlavně Serafínům. Pomoz mi, musím se dozvědět něco ze své minulosti."
"Tak si vzpomeň," řekl jí Raniel.
Mary zavrtěla hlavou. "Na tohle si nevzpomenu, protože jsem tu informaci nikdy neměla. Potřebuju se vrátit v čase."
"Teď? Je to skutečně tak důležité? Máme momentálně dost velké problémy."
"Já vím, ale myslím, že to spolu souvisí. Pomoz mi, Rani." řekla Mary.
"Tak jo, vrátím tě v čase. Mysli na místo a čas, kam se chceš dostat a pamatuj, nesmíš v minulosti nic změnit, protože bys mohla změnit budoucnost. Soustřeď se Mary."

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kreslím lebku

Dopis z Bradavic (+ úvodní esej)

Kytička haiku o lásce