Mary 2 - 3. kapitola

Mary 2
3. kapitola

Mary se s Bakchem přenesla na základnu, kde na ně čekal Raniel s Lilith. Oba byli dost překvapeni, že se objevili společně a ještě se drží za ruce.
"Zbláznili jste se?" zeptal se Raniel a popošel ke stolu. "Co kdyby vás viděl Lucifer?" dodal o chvíli později.
"Promiň, to mě nenapadlo." Omlouvala se Mary. Rozhlédla se a podivila se: "Kde jsou všichni?"
Lilith se pousmála a řekla: "Lukas si šel ulovit nějakého človíčka k snědku a Marcus se proměnil ve vlka, zavyl a vběhl do noci. To víš, je úplněk, tak ho volá divočina. Lucifer si prý musel něco zařídit a tak odešel."
"Fajn, ale kde je Selek?" znovu se Mary podivila.
Lilith si s Ranielem vyměnila pohled plný obav, odkašlala si a řekla: "Selek šel za Luciferem."
"Cože? To ho jako sleduje?" rozčílila se Mary.
"Omlouvám se, ale my Luciferovi prostě nevěříme." přiznal se Raniel.
Mary na něho zůstala koukat s otevřenou pusou, pak se jí podlomily kolena, takže kdyby ji Bakchus nezachytil, asi by skončila na zemi. Za okamžik se vzchopila a podívala se z Raniela na Lilith. Z jejich pohledů pochopila, že si to myslí oba dva.
"Chápu vás," řekla Mary ztěžka, "dlouho pro vás byl nepřítel, a proto mu nevěříte, ale já mu věřím a nepřeju si, abyste ho ještě někdy sledovali, rozumíte?"
Lilith s Ranielem jen přikývli, bylo jim jasné, že Mary mu bude věřit a zároveň doufali, že se oni v Luciferovi mýlí.
"A co jsi vlastně zjistila?" zeptala se Lilith do dlouhého ticha.
"Udělal to Dahak!" odpověděla rychle Mary, ale v očích měla smutek.
"Dahak? Ten, který ti…" vyhrkl Raniel, ale pak se zarazil uprostřed věty.
"Ano, ten, který mi zabil rodiče a Dana v mém lidském životě. Ano, přesně ten." doplnila Mary a snažila se, být silná.
"Ale pro koho pracuje? Určitě to nedělá na vlastní pěst, někdo musí stát v pozadí." vychrlila ze sebe Lilith.

Mezitím Selek sleduje Lucifera, krčí se u zdi jeskyně a modlí se, aby si ho nevšiml. Lucifer prošel průchodem a Selek vyrazil za ním, na štěstí se včas zastavil za rohem, takže si ho nikdo nevšiml. Uvnitř jeskyně totiž někdo na Lucifera čekal, ale stál ve stínu, takže Selek nemohl poznat, o koho se jedná. Postava byla vysoká, ale přesto z části shrbená. Muselo se jednat o nějakého démona. Selek se tedy přesunul ke kraji rohu, aby lépe viděl a slyšel jejich rozhovor.

Lucifer přistoupil ke svému sluhovi a řekl: "Získal jsi to pro mě?"
Démon se zašklebil a přikývl. Vystoupil ze stínu a v rukou držel dřevěnou skříňku, kterou podal Luciferovi, ten se jen usmál. Oči měl jen pro skříňku, která byla nyní v jeho vlastnictví.
"Dobrá práce, Dahaku, velmi dobrá." řekl a prohlížel si skříňku.
"Teď, když máte Pandořinu skříňku, k čemu ještě potřebujete dceru Boha?" ptal se přiblble Dahak.
Lucifer si ho změřil pohledem, neměl důvod mu odpovídat, ale byl v dobré náladě, tak proč by mu to neřekl.
"Pandořina skříňka mi svými děsy pomůže zotročit lidi, ale na anděly to nezabere. Mary mi je však zlikviduje, takže já budu nejmocnější serafín na zemi a budu moci vládnout." řekl Lucifer a začal se smát. Smích se odrážel od stěn a to mu dodávalo ještě více děsu.

Selek vše slyšel a byl v šoku. Raniel měl pravdu, když tvrdil, že se Luciferovi nedá věřit. Věděl, že tyhle cenné informace musí předat svému týmu a to co nejrychleji, ale nemůže se přenést. Lucifer nebo Dahak by si toho mohl všimnout. Proto se hned zvedne a vyrazí podél zdi ven z jeskyně, jenže z ničeho nic ucítí něco, co tu předtím nebylo. Zarazí se a soustředí se na neznámou energii. Je to temnota a zlo v nejčistší formě.
Rozhlédne se a všimne si, že stíny kolem jako kdyby se pohybovali. Takovou moc Lucifer ani Dahak nemá, tohle by mohlo dokázat jen Zlo, které je uvězněné, ale přesto velmi mocné.
Přikrčí se ke zdi. Ví, že je v pasti a únikovou cestu nemá. Soustředí svou mysl a vyšle vzkaz se svou polohou. Může jen doufat, že to Mary zachytí, ale jinou možnost už nemá.
Selek se začíná dusit, nemůže dýchat.

Zlo zesiluje své sevření a nyní již obklopuje celou jeskyni. Vzduch je nasycen temnou energií a Lucifer se pokusí přenést pryč i se skříňkou, jenže je něčím zachycen, takže skončí na zemi a skříňka mu vypadne.
Spadla na zem a víko se kousek nadzvedlo. Vznikla škvíra, ze které vyšlo červené světlo. V tom však nějaký stín víko opět přiklapl a ozval se hlas: "Ne, ne, to by bylo nemilé, kdyby se obsah skříňky dostal ven."
Lucifer je naprosto vyděšený. Ví, že proti velkému Zlu nemá šanci. Rozhlédne se, hledá Dahaka, ale ten už stačil zmizet.
"Jak jinak!" povzdychl si a zvedl se na nohy. Přiblížil se o krok ke skříňce, ale nějaký stín se mu postavil do cesty, takže se zarazil a přemýšlel.
Nedokázal však vymyslet plán, jak opět získat skříňku, a tak se otočil a rozeběhl se k východu. Stíny mu v běhu nijak nebránili, jenže pak si všiml Seleka, který byl zhroucený na zemi. Dusil se a byl skoro v bezvědomí, nebo alespoň už nevnímal okolí.
Lucifer se k němu sehnul a prsty se dotkl Selekovy hlavy v oblasti spánků. Soustředil se a dostal se do jeho mysli. Zjistil, že ho Selek viděl s Dahakem. Nemohl riskovat, že to řekne Mary, a tak vyndal dýku a bez jakéhokoliv zaváhání bodl bezmocného Seleka do srdce. Ten jen zachroptil a byl mrtvý.
Lucifer pak ještě pro jistotu otřel rukojeť dýky a chystal se odejít.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kreslím lebku

Dopis z Bradavic (+ úvodní esej)

Kytička haiku o lásce