Mary - 17. kapitola

MARY
17. kapitola

"Ale ona má pravdu." řekla Lilith líbezným hlasem. Všichni se po ní otočili, nikdo si totiž nevšiml, že vyšla z plamenů. Muži na ní mohli oči nechat. Byla vysoká, štíhlá, dlouhé blond vlasy a modré oči.
"Zdravím, Lilith. Jak se vede?" řekla Mary a usmála se. Lilith jí úsměv oplatila.
"Ale jde to. Démoni pořád otravují a Lucifer o tobě básní."
"Cože?" divila se Mary.
"Nediv se, vždyť jsi u něho tak dlouho nebyla a nedávno jste si to asi pěkně užili. Tedy podle toho co jsem slyšela." řekla Lilith a Mary se začervenala.
"A proč jsi mi volala?" dodala po chvíli Lilith.
"Potřebuji se dostat do Pekla."
"A do jaké části?" zeptala se Lilith a hodila očkem po Lukasovi. Ten sebou jen trhl.
"K Astarothovi!" řekla Mary rozhodně.
"Co?" divila se Lilith. "V tom bude problém. Astaroth je v části, kde vládne Zlo. Tam nemůžeš jen tak vejít, pokecat si s někým a zase odejít. Chytí tě. Proč zrovna k němu? Co od něj chceš?"
"Potřebuju informace o Bohu a o Zlu. Chci znát pravdu!" vykřikla Mary.
Lilith k ní přistoupila a pohladila jí po vlasech. "Mary, má drahá Bohyně, chceš znát pravdu? Pravda je luxus, který ti dnes nikdo dát nemůže. Jsi přece Bohyně, jsi všemohoucí a vševědoucí stejně jako tvůj otec. Příliš dlouho jsi byla uvězněna v cele nevědomosti, chvíli tedy potrvá, než se rozlétneš jako pták vstříc volnosti a síle. Jen tomu musíš dát čas."
"Čas je právě to, co nemáme. Zlo něco chystá a Serafíni s ním nejspíš spolupracují. Musím rychle něco vymyslet a zastavit to, ale netuším co." řekne Mary zlomeným hlasem.
"Mary, ty chceš zastavit něco, co ještě nevypuklo. To nelze. Musíš počkat, až se to stane a pak Zlo znič." vysvětlila jí Lilith.
"Ale pak už může být pozdě." řekla Mary. "Ani jako Bohyně to už nemusím zastavit."
"Mary, ty na to nejsi sama. Máš své přátele Raniela, lukase, Seleka a Marcuse, své spojence Bakcha, Thóra a mě. Můžeme to zvládnout." řekla Lilith a popostrčila Raniela vpřed.
"Správně! Tam, kde zklamou jednotlivci, můžeme uspět jako celek. Musíme jen zůstat spolu a pracovat jako tým." pronesl hrdě Raniel.
"Jasně, jsme tým." dodali ostatní jednohlasně.

Mary se usmála. Je tu ještě někdo, kdo by mohl pomoci.
"Máte pravdu, musíme spolupracovat jako tým a aby nás bylo co nejvíce, máme ještě jednoho spojence, který by nám mohl pomoci zvítězit." řekla Mary.
"Lucifer?" zašeptal tiše Raniel a hned dodal o něco hlasitěji: "Ne, ten nám nemůže pomoci. Je uvězněný!"
"To máš pravdu, ale já mám moc ho osvobodit." řekla mu Mary.
"Ano, to máš. Jen se tě ptám, jestli to skutečně chceš udělat?" zeptal se jí Marcus.
"Chci." odpověděla rychle.
"Tak to udělej, poslechni hlas svého srdce." řekla jí Lilith a zmizela v plamenech v krbu.
Mary se ještě jednou rozhlédla po svém týmu a Bakchovi, a pak se přenesla na místo, kde byl uvězněn Lucifer.

Stála na místě, kde kdysi stál chrám velké Bohyně, dnes jsou zde jen ruiny. Vše se tu tak změnilo, přesto Mary cítila svou dávnou lásku k Luciferovi. Vzpomněla si na bezstarostný život kněžky Marie a trochu jí ho záviděla. Jak moc se od té doby změnila. Nic už není jako dřív.
Přistoupila j místu, cítila sílu andělského kouzla uvěznění. Zavřela oči a soustředila se. Brzy ucítila, jak kouzlo povoluje a náhle se zablesklo. Před Mary stojí Lucifer a rozhlíží se po okolí. Dlouho byl uvězněn a nyní je konečně svobodný. Lucifer spatří Mary a usměje se.
"Ty jsi to dokázala, má lásko." řekl a přistoupil k ní. Ona na něho kouká, jako na svého boha lásky. Jejich rty se setkají a oba se vášnivě políbí. Rukama putují po svých tělech.
Mary je šťastná, ale v mysli se ptá: Proč se v jeho přítomnosti nemůže ovládat? Může za to spalující vášeň, kterou cítí ke své lásce? Na mysli se jí však objevil i velký stín pochybnosti. Jako každý jiný, tak i Mary v sobě má zlo a v Luciferově přítomnosti to zlo v ní nabírá na síle, nebo se jí to jen zdá? Její otec Bůh si přece přál jejich lásku a ta je určitě ochrání.

Poblíž Mary a Lucifera se náhle objevil Ezechiel. Chvíli je pozoruje, a pak řekne: "Tak opět spolu? Přišla jsi zničit svět?"
Mary se po něm podívá. "Co máš zase za problém, Ezi? Nemám na tebe náladu!"
"Ale nic, já jen že vy dva spolu jste jako časovaná bomba. Je jen otázkou času, kdy…"
Než to stačil dopovědět, tak se Mary přenesla zpět na základnu.
"Nesnaž se nás rozeštvat, Ezechieli. Stejně se ti to nepovede. Ona mě miluje a splní každé mé přání." řekl Lucifer s úsměvem na rtech a přenesl za Mary.
Ezechiel si povzdychl a dopověděl si to pro sebe: "…, kdy propadneš chtíči a zlu, pak zničíš tento svět. Nebudeš Bohyně světla, ale temná Bohyně zla."
Když to dořekl, ještě jednou si povzdychl a zvolal. "Zlo, tvé vítězství je nadosah!" a zmizel.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kreslím lebku

Dopis z Bradavic (+ úvodní esej)

Kytička haiku o lásce