Nastupujte, odvezeme vás na onen svět!

Při pohledu na obraz mě napadla lanovka smrti, která se řídí heslem: Nastupte si, odvezeme vás na onen svět! Nová duše si počká na nástupišti, někde může být i tlačenice. Lanovka zastaví, otevřou se dveře, řidič oblečený jako funebrák s černými brýlemi jen pokývá hlavou, ať si cestující laskavě nastoupí, jelikož on musí dodržovat jízdní řád a nehodlá přijet na konečnou se zpožděním. Přesně na minutu se zavírají dveře, kdo nestačil nasednout, ať si počká na další spoj. A pak už lanovka frčí po neviditelné dráze k další zastávce. Tak to pokračuje, dokud není obsazeno poslední místo, až se konečně dostane na onen svět. Lanovka zastaví, otevřou se dveře a duše mohou v poklidu vystoupit.
     Následně se zařadí do dlouhé fronty, na jejímž konci se dozvědí verdikt, kam je další lanovky zavezou. Záleží na tom, zda byli dobrými či zlými lidmi. Váha osudu váží každého stejně. Jakmile jednou vyřkne rozhodnutí, duše se musí podrobit a nastoupit do správné lanovky. Červená s cestujícími zmizí za pekelnou bránou, odkud se ozývá zděšený křik; modrá vyveze duše za zvuku andělského chóru až k nebeské bráně, odkud se možná také ozvou zděšené výkřiky, záleží na tom, zda to tam vypadá, jak si lidé představují...
 Zdroj: FB Steampunk Tendencies - Benjamin Carré

Double drabble na inspiraci od Iluze na Havla. Tentokrát mi jedna stovka slov nestačila, ale jinak jsem si drabble hodně oblíbila. Je to skvělý způsob na vyjádření.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kapka vody ve verších

Dopis z Bradavic (+ úvodní esej)

Tvořím náušnice