Podzimní a Halloweenské drabble

Jsem podzimní typ, tak se nedivte, že toto roční odobí mám moc ráda. Je nový rok, tak bych chtěla i tento blog pořádně rozjet, a třeba mu dát určitý řád, tak se nelekněte, kdyby tady docházelo k přestavbě v příštích dnech. :-)

Podzimní drabble
Je chladno, prší, ve větru poluje listí a svět se stává ponurým místem. Všímavější pozorovatel ovšem vidí také odvrácenou tvář, stromy sice opadávají, ale nejdříve se zbarví do žlutých až hnědých tónů, které během slunečných dní září do okolí. Děti sbírají podzimní plody a hrají si v parku. Dívka s deštníkem nad hlavou, která jde pomalu ulicí, krásu a radost vnímat nedokáže. Nerozhlíží se a se skloněnou tváří míří ke staré zdi. Projde kovovou brankou a po štěrkové cestičce zamíří za svým milým. Už je to rok, co zemřel, ale ona den co den chodí zapalovat svíčku na jeho hrobě.

Halloween drabble
Halloweenská oslava je v plném proudu a nikdo tady nechybí. Na parketu tancují princezny a čarodějnice se svými rytíři, stvůrami a kouzelníky. Stoly se prohýbají pod množstvím jídla, které nepostrádá fantazii, najdou se zde prsty zelené čarodějnice, cukrátka s duchy, hřbitovní dort, kotlíky se skřetí nebo upíří krev. Ve vzduchu se vznáší pavučiny s poletujícími pavouky, kteří rozhazují dýňové konfety. Zdi zdobí strašidelné výjevy a na parapetech svítí děsivě šklebící se dýně. Všichni tančí, hodují a kouzlí třpytivé jiskry ze svých hůlek. Zábava jede na plné obrátky, a kdo by se snad nebavil, tak skončí v rakvi napěchované želatinovými hady.

Obě drabble byly sepsány pod mým kouzelnickým jménem Cesmína Hardy do soutěží na Hogwarts.cz.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kapka vody ve verších

Dopis z Bradavic (+ úvodní esej)

Tvořím náušnice