Drabble na zakázku

Na Hogwarts.cz jsou občas soutěže, kde se zadá pár slov a na ně se má sepsat drable. Tak tady jsou dvě takové soutěže, které jsem dělala. :-)

Zadaná slova: kvetoucí, strom
     Na kvetoucí louce, která hýřila barvami, se procházela dívka. Tiše kráčela se skloněnou hlavou a vůbec nevnímala svět okolo. Smutné oči plné slz toužily po odpuštění. Kdyby jí kdokoliv zahlédl, určitě by se pozastavil nad tímto výjevem, protože nejen tmavé šaty jako z jiné doby sem prostě nepatřily. Starý strom stál u potoka od nepaměti. Dívka k němu došla, s nadějí vzhlédla k nebi. Kolik času uběhlo? Jak dlouho bude ještě trpět? Odpuštění nenastalo, na stromě se objevila oprátka, dívka si ji dala kolem krku a odevzdala se do zatracení. Proč jen tenkrát spáchala sebevraždu a odsoudila se k prokletí?


Zadaná slova: hřebínek, pásek, jízdenky
     Vlak ujížděl a dívka se dívala z okna na krajinu kolem. Nebe bylo šedivé a pršelo, jako by andělé plakali nad životy lidí. Z kabelky vyndala zrcátko a hřebínek, aby se upravila. Vždy si potrpěla na hezký vzhled, ale teď už pro ni nic neznamenal. Pozorovala mizící stromy a uvažovala, že takhle to v životě chodí. Všechno jednou skončí a zmizí v nicotě. „Jízdenky, prosím!“ ozvalo se vedle ní, až sebou trhla. Podala lístek průvodčímu, ten jej označil a pokračoval dál. Dívka zapnula pásek na kabelce a připravila se vystoupit. Jen si pomyslela, že moc nezmokne, protože hřbitov je nedaleko.

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kytička haiku o lásce

Kreslím lebku

Václav Lucemburský - trubadúrská poezie