Příběhy víly Březinky (Lenka Vydrová)

Příběhy víly Březinky jsou nádhernou knihou, z které na vás dýchne kouzlo lesní přírody...
 
"Láska je ta nejmocnější síla na světě, a když ji v sobě objevíme a rozdáváme ji dál, dělá to svět okolo nás krásnější."
(str. 41)

    Víla Březinka si spokojeně žila na paloučku u březového háje v lese, tančila s vílami a pomáhala zvířatům v lese. Až jednou ji přemohla zvědavost a sledovala jednoho člověka až k němu domů. Na zahradě ji napadl pes, ale Anička ji zachránila a odnesla domů. Všichni byli překvapeni, viděli vílu poprvé. A tak se Březinka seznámila s panem Jakoubkem, jeho manželkou a dětmi Aničkou a Lukášem. Víla se rozhodne u nich nějaký čas zůstat. Poznává svět lidí a na oplátku vypráví dětem příběhy a ponaučení o zvířatech a přírodě v lese.

     Jednotlivé příběhy jsou krátké a naplněné láskou k přírodě. Zachycují momenty ze života zvířat a různé části koloběhu v přírodě. Děti se jistě dozví mnoho zajímavostí o lese a jeho obyvatelích. 

    Čtení jsem si užila, děj je v mnoha ohledech poučný, někdy napínavý a psaný příjemným tempem. Krásný zážitek.
 
 
     Najednou se stalo něco zvláštního. Jeden z malých březových výhonků na paloučku se začal pohybovat. Ne však třepotavě nebo komíhavě jako ostatní. Zkrátka popoběhnul a začal - tančit! Co se to děje? Jak je možné, že maličká břía běhá a tančí? Tu se bílý kmínek rozvinul a vytvořil bohatou sukni. Vlasy z tenoučkých měkkých větviček se sytě zelenými lístky zakrývají neposedné, modré oči. Po několika krocích není pochyb, že na paloučku tančí opravdová víla!
(str. 7-8)
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kytička haiku o lásce

Kreslím lebku

Václav Lucemburský - trubadúrská poezie