Nejhorší z rytířů - Joanne Rock

 Jedna lehounká "Harlekýnka"...
 

     Je rok 1381 a nacházíme se v Českém království. Panna Arabella se dozvídá, že se má připojit jako dvorní dáma ke družině princezny Anny a doprovodit ji do Anglie na svatbu s králem Richardem II. Arabella nechce opustit svůj domov, je zvyklá běhat po lese, má blízko k přírodě a učí se léčitelství od své babičky, jenže je také nemanželská dcera šlechtice, a tak musí králův příkaz uposlechnout. Mezitím do České země dorazí skupina rytířů a Tristan Carlisle zahlédne v lese nádhernou divoženku. Jaké je pro něho překvapení, když tu samou dívku potká o pár dní později jako princezninu dvorní dámu. Tristan nejdříve Arabellu podezřívá, ale je k ní také přitahován touhou. Cesta družiny se táhne, navíc je někdo sleduje. Je snad princezna Anna v ohrožení? A proč by se někdo pokoušel o únos Arabelly? Co je na ní zvláštního? A proč se k ní princezna Anna chová jako k sobě rovné? A co se stane, když Arabella zachrání těžce raněného Tristana pomocí svých léčitelských schopností? Jak umlčet hlasy, které křičí, že je to čarodějnice?
 
     Je to „harlekýnka“, takže jde o lehkou romantiku, která se příjemně čte a nikdo od ní nesmí očekávat nic velkého. Jiskření mezi Arabellou a Tristanem je zábavné a kniha na mě celkově působila velmi svěže.
 
     Z historie Českého království se toho moc nedozvíme, ale nějaké ty dvorní drby hezky zamíchají kartami. Ženy to v té době neměly moc jednoduché, ale rytíři také ne, hlavně když si nějaká vypočítavá mrcha usmyslela, že si rytíře vezme a dokázala ho zdiskreditovat, aby to vypadalo, že je s ním těhotná. Naštěstí je v tomhle příběhu jedna léčitelka, která umí poznat pokročilé těhotenství. A tak o napínavé scény není nouze. :-)
 
     Ale určité napěti tu vážně je, protože je otázkou, kdo může jít po nemanželské dceři bezvýznamného šlechtice. Proč by někdo chtěl Arabellu unést? To se na konci knihy dozvíme a je to trochu překvapení. Ale je to romantika, takže se ozve zvonec a Arabella s Tristanem si padnou do náruče (i do postele). 
 

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Kreslím lebku

Kytička haiku o lásce

Kapka vody ve verších