Adriana - 6. kapitola

Adriana
6. kapitola

Adriana před lety studovala obor Středověká magie a démoni na Univerzitě dějin a mytologie. Předmět Démonologie vyučoval profesor Boris Bolog. Byl to podivín a sbíral artefakty a knihy a ďáblu. Bolog byl Adrianou posedlí a sledoval jí čím dál víc. Měl v plánu ji dostat na temnou stranu. Vše se vyhrotilo, když mu Adriana řekla NE. Bolog se rozzuřil, udeřil Adrianu a unesl jí do sklepa.
Přesně o půlnoci se profesor připravoval na nějaký magický rituál. Adriana tehdy nevěděla, jaký je to rituál. Dnes už to ví, byl to rituál na vyvolání jednoho z nejmocnějších démonů, démona Asmodea. Bolog k rituálu potřeboval dvě různé krve, proto použil svou a Adrianinu. Ta se vzpouzela, ale k ničemu jí to nebylo. Adriana vzhlédla a spatřila vystupovat z ohně podivnou postavu. Byla vyděšená a volala o pomoc. Postava měla rudé oči a těmi si ji prohlížela. Bolog mumlal nějaké zaříkávadlo a přísahal věrnost Asmodeovi. Adriana náhle pocítila příval síly a přetrhla provaz, kterým byla svázaná. Bolog se na ni vrhl, ale ona se mu vyhnula a vzala mu nůž.
Když na ni zaútočil podruhé, neváhala a chytila ho pod krkem. Měla obrovskou sílu. Pak vzala nůž a bodla ho profesorovi do srdce. Bolog zavrávoral a spadl do ohně. Démon Asmodeus, který se ještě nezhmotnil, jí se zaujetím sledoval a pak zmizel. Z ohně se ozval hlas Bologa, který říkal: "Za šest let si tě najdu…" Oheň pak uhasl.
Adriana dostudovala obor a od té doby řeší prokletí. Na příhodu se svým profesorem už skoro zapomněla, ale upír Dracul jí to připomněl. Věděla, že musí porazit své démony, jinak se nepohne dál. A náhle si uvědomí, že lhůta šesti let již uplynula.
Adriana tušila, že jí čeká boj, ale nevěděla, jestli obstojí. Kde se v ní tehdy vzala ta síla? A kdo vlastně je? Co je jejím osudem?

Adriana se vydá na Univerzitu dějin a mytologie a sestoupí do sklepení. Tam se jí všechno vybavuje, jako kdyby se to stalo včera. Prochází se tam, když z jedné chodby vyšlehnou plameny. Adriana se přikrčí a včas uhne. Náhle z plamenů vystoupí Bolog, ale vypadá trochu jinak. Je celý špinavý a v očích má plameny. Chvíli se sledují a pak Bolog promluví: "Adriano."
Ona na to řekne: "Profesore Bologu. Jak se máte?"
"No, jde to. Sloužím svému pánu Asmodeovi a co ty? Slyšel jsem, že prý řešíš prokletí. To je milé." řekl a usmál se.
Adriana si ho změří pohledem. Téhle přátelské konverzace už začíná mít dost. "Co chceš, Bologu?"
Bolog k ní přistoupí o pár kroků blíž a řekne: "Chci tebe, vždy jsem tě chtěl. Pojď se mnou." Na to se po ní vrhne, ale ona ho nakopne do holeně a uskočí stranou. Bolog zařve bolestí a prohodí, že už toho má dost. Vytáhne nůž a řízne jí do ruky. Pár kapek pak vhodí do ohně. Ten se ještě zvětší a vystoupí z něho mlhavá postava. Adriana pozná, že je to Asmodeus. Musí něco udělat.
Kopnutím odzbrojí Bologa a praští ho. On se brání, ale Adriana je silnější než vypadá. Odmrští ho stranou, ale bývalý profesor se na ní vrhne. Adriana v sobě cítí narůstající sílu a praští Bologa do obličeje. Je slyšet zapraskání, to jak povolila lebka. Bolog se zhroutí k zemi a Adriana se dívá na svou ruku. Je na ní krev. Nemůže pochopit, co se vlastně stalo. Ona prorazila Bologovi lebku jediným úderem. Co to s ní je?
"Jsi překvapena? Ještě nevíš, kdo jsi, že?" řekne Asmodeus, který je tvořen z mlhy.
Adriana po něm střelí pohledem, úplně na něho zapomněla. "O čem to mluvíš, démone?"
"Adriano, ty skutečně nevíš, kdo jsi?" zeptal se nejistě.
Ona sklopí oči a chvíli přemýšlí, pak mu řekne: "Ne, netuším, kde se ve mně bere ta síla. Ale ty to víš. Řekni mi to."
Asmodeus si ji se zájmem prohlíží a pak jí řekne: "Jsi bojovnice. Porazila jsi vnitřní démony, ale ještě jsi neobjevila své nitro. Já ti to říci nemohu. Pravdu o sobě musíš objevit sama a zvolit si stranu. Já mohu jen doufat, že se jednoho dne přidáš na stranu zla. Adriana se na něho rozrušeně podívá, ale démon jí umlčí slovy: "Doufat mohu, i když vím, že ty tíhneš k dobru. Ale jak se říká, naděje umírá poslední." Démon se po ní naposled podívá a mizí v plamenech. Ty pak také zmizí.
Adriana tam stojí a dívá se do prázdna. Kdo je? A co je posláním jejího života? Kéž by to věděla.
POKRAČOVÁNÍ PŘÍŠTĚ…

Komentáře

Populární příspěvky z tohoto blogu

Dopis z Bradavic (+ úvodní esej)

Kreslím lebku

Kytička haiku o lásce